Banner GSV Roden


* RECREATIEF ZWEMMEN

* AQUAJOGGEN

* WATERBASKETBAL


Verslag wbb Delfzijl 05-04-2014

Niet geplaatst. Ik zal maar met de anticlimax beginnen. Totale desillusie? Nee, dat niet, volgens mij. Hoewel je de lichte verbazing en teleurstelling op de gezichten van sommige teamgenoten kon aflezen, moet ik toch onderkennen dat zj gewoon sterker waren. Ik moest ook zelf even het nieuws op mij in laten werken, toen Jan Douma de teams opnoemde die zich hadden geplaatst voor het komende NK in Smilde.

Maar eerst even terug naar eerder die middag. We zouden vertrekken om 12 uur van het zwembad te Roden, maar dat werd wat later. Niet dat dat voor de eindstand iets heeft uitgemaakt, want we waren relaxt op tijd. Ik was opvallend ontspannen en dat is wel eens anders geweest. Henk had namelijk vergeten zijn wekker te zetten. Ja, 12 uur. Maar als ik vertel dat Henk sinds een tijdje Netflix heeft, zeg ik al genoeg.

Hoe dan ook. We waren op tijd. Ik kon gelijk naar binnen om de teams aan te melden. Team rood was voltallig. Hoewel Micha niet meedeed, maar hij was er wel. En daar gaat het om: teamspirit. Team blauw moest het helaas zonder drie spelers doen, maar we hadden gelukkig n wissel. Het was een mooie dag. Ook een spannende dag. Ook voor ons. Hoewel we wisten dat team Bartje jeugd - nouja, adolescenten - teveel punten vr stond, waren we vooral bezig met de clash der clashes: de strijd tussen rood en blauw. Het blauwe team stond aan het begin van de middag, vernam ik, 2 punten voor in de stand. Maar het was nog lang niet beslist, want we moesten ook nog tegen elkaar. Die wedstrijd stond als laatste gepland. Dat was een leuke strijd. Wij hadden Leon, die onmisbaar bleek. Resultaat: winst voor Jumping Blue. En een derde plaats! Team Flying Red werd vierde. Einduitslag welteverstaan. Nummer twee werd Veendam, verrassend maar verdiend. Veendam heeft sterk gespeeld, niet alleen deze wedstrijddag, maar het hele seizoen.

Het was al met al een enerverende competitie. Dat wij als Roden ons niet hebben weten te plaatsen is jammer. Aan de ene kant moet gezegd worden, dat Veendam en Assen gewoon sterker waren. Dat staat buiten kijf. We hadden nog even de hoop dat plaats drie ook voldoende was om ons te plaatsen. Dit jaar organiseert Assen namelijk het NK. Indien Assen maar met n team mee zou doen, kwalificeert de derde zich automatisch omdat Assen eerste was geworden. Maar Assen doet mee met twee teams. En ja, dan is de derde plek niet genoeg.. Maar om met Schwarzenegger te spreken: we'll be bck!

Na de wedstrijd hebben we de competitie besloten met een etentje, bij een fastfoodketen. Mag ik de naam noemen? Natuurlijk: MacDonalds. Burger King is ook heel goed, maar daar hebben we niet gegeten.

Ik wil via deze bijdrage alle teams, scheidsrechters en vrijwilligers bedanken voor een fantastische competitie. En in het bijzonder Jan Douma, die ermee ophoudt. Bedankt voor je enorme inzet al die jaren.

Klik op de linken voor de uitslagen en de standen

Vincent Stam
contactpersoon waterbasketbalNieuw

gSv Roden volgt gedragsregels NOC*NSF

Verslag wbb Meppel
Verslag van het eerste waterbasketbaltournooi van het nieuwe seizoen in Meppel.

Verslag wbb Delfzijl
Verslag van het vierde waterbasketbaltournooi van het seizoen in Delfzijl.

Verslag wbb Veendam
Verslag van het derde waterbasketbaltournooi van het seizoen in Veendam.

Verslag wbb Roden
Verslag van het tweede waterbasketbaltournooi van het seizoen in Roden.

Verslag wbb Smilde
Verslag van het eerste waterbasketbaltournooi van het seizoen in Smilde.

Paragames Breda 2013
Verslag van de paragames in Br
eda waar de waterbasketballers aan hebben deelgenomen.
 
Diplomazwemmen
Op woensdag 15 mei 2013 was er diplomazwemmen van gSv Roden in het zwembad de Hullen.