Banner GSV Roden


* RECREATIEF ZWEMMEN

* AQUAJOGGEN

* WATERBASKETBAL


Verslag waterbasketbal in Meppel 25 oktober 2014

Het is even voor half twee als ik het terrein van het zwembad oprij. Ik rijd een rondje, want ik besluit mijn auto niet op het parkeerterrein zelf te zetten, maar onder de bomen aan de Ceintuurbaan op een parkeerhaventje waar ik zojuist aan voorbij reed. Lopend naar de afgesproken plek zie ik de auto van Gea, die daar net aangekomen moet zijn. Gea is klaarblijkelijk zenuwachtig, want ze roept mij toe - ik ben nauwelijks op gehoorafstand - dat ze even naar binnen gaat. Om te plassen. Waarom zenuwachtig? Nou, ze moet na een minuut of vijf alweer. Heel snel druppelt bijna iedereen binnen. Zelfs de voorzitter. Het wachten is op Youri en Dennis. Ik besluit Youri te bellen. Ik mijn ooghoeken zie ik Dennis al. Ok. Youri is al onderweg naar het zwembad toe. Mooi zo. Leon vraagt of hij alvast mag vertrekken. Dat mag. Alle auto's zijn gevuld op die van Gerben na. Daar is nog n plaatsje, maar we zijn nog met z'n drien over. Hier had ik al rekening mee gehouden: ik besluit om zelf maar te rijden. We hadden ook in Jaaps auto kunnen zitten, maar ik wou toch eigenlijk stiekem zelf rijden. Even mijn winterbanden testen. Ik rijd om - wat zal het zijn? - even over half twee als laatste weg op weg naar Meppel. Ik ga linksaf. Verkeerde keuze..

Ik wist dat de weg over Lieveren was afgesloten. Maar ik kwam erachter dat je k niet over Donderen kon. Ik ben maar noodgedwongen over Groningen gegaan. Juist: dan rijd je om. Maar het voordeel is, dat je dat wel alvast op de snelweg zit. Meppel is niet bijster ver. Ik ben nog eerder in Meppel dan Leon. Niet omdat ik veel sneller gereden had ofzo, maar omdat Leon een paar paarden voor zich had tussen Norg en Assen. Nou ja, ik was blij dat we bijna gezamenlijk aankwamen. Gea was er al. Jon was al bang dat ik niet zou komen, want ze wachtten binnen op de kaarten die ik had. Dus ik ben meteen met Jon mee naar binnen gegaan. Missie n geslaagd.

Het is even wennen voor mij. Normaal moet ik me ook omkleden. Maar dat hoeft niet meer. Ik kon in een keer doorlopen richting tribune slash zwembadrand. Want ik ben coach van het blauwe team geworden - op papier althans - dus ik kon niet op mijn krent gaan zitten, natuurlijk. Gerben en de voorzitter die konden zitten. Maar zij waren niet de enige toeschouwers. Micha en Danny waren er ook. Bij de volgende wedstrijden in Veendam speelt Danny als het goed is voor het eerst mee. Nu is hij er om ons aan te moedigen. Zoals het hoort.

Team rood moet de eerste wedstrijd spelen. Team blauw pas de wedstrijd erna. Nu was het blauwe team - team Jumping Blue - aardig verzwakt. Gelukkig heeft Leon - ook al was ie geblesseerd - ons ook nog meegeholpen. Lange ballen zaten er bijna niet in en hij zwom op halve kracht. Maar de eerste twee wedstrijden, de wedstrijden vr de pauze, gingen aardig: n gewonnen en n gelijk. Met een wonderschone goal van Robert. Niet slecht. We hadden bij dat gelijk spel onverwachte hulp van de jurytafel. De wedstrijden duurden iets korter dan eigenlijk had gemoeten. Maar een gelijke stand heb ik liever dan een verloren pot. Net in de laatste slotminuut, h? Iedereen kent dat wel: of je nu fervent toeschouwer bent of speler, van alle sporten. Gruwel. Met het gegeven dat onze verdediging niet echt optimaal was - Alderik deed wel zijn best hoor! - kwam dit even goed uit. Na de pauze moesten we nog n wedstrijd, tegen Bartje. Het was een combinatie van factoren, denk ik persoonlijk. Wij een beetje pech - want twee strafworpen gemist - en onze verdediging was zoals gemeld niet al te best. Vermoeidheid, ook in de spieren van Alderik - en nee, Alderik: je kun de bal niet uit de lucht grijpen als een vlieg. Wel een leuk gezicht, trouwens. Poco loco. En daar was Ida: d wissel van de tegenpartij. Drie lange afstandsschoten, alledrie raak. Chapeau. Of lag het aan wat anders? Misschien aan de schone Anja, die de harten van onze verdediging gek maakte? Ze valt helaas niet op baarden. Wel op kale mannen.  

Hoe dan ook. Goed gespeeld. Ook technisch. De stand n deze drie wedstrijden: n gewonnen, n gelijk, n verloren. Voor Jumping Blue. Flying Red heeft zelfs twee gewonnen en n verloren. Goed gespeeld! Ik kan haast niet wachten tot volgend jaar februari, wanneer we in Veendam zullen spelen. Op volle sterkte, denk ik.

Voor de foto's klikt u hier
Nieuw

gSv Roden volgt gedragsregels NOC*NSF

Verslag wbb Meppel
Verslag van het eerste waterbasketbaltournooi van het nieuwe seizoen in Meppel.

Verslag wbb Delfzijl
Verslag van het vierde waterbasketbaltournooi van het seizoen in Delfzijl.

Verslag wbb Veendam
Verslag van het derde waterbasketbaltournooi van het seizoen in Veendam.

Verslag wbb Roden
Verslag van het tweede waterbasketbaltournooi van het seizoen in Roden.

Verslag wbb Smilde
Verslag van het eerste waterbasketbaltournooi van het seizoen in Smilde.

Paragames Breda 2013
Verslag van de paragames in Br
eda waar de waterbasketballers aan hebben deelgenomen.
 
Diplomazwemmen
Op woensdag 15 mei 2013 was er diplomazwemmen van gSv Roden in het zwembad de Hullen.