Banner GSV Roden


* RECREATIEF ZWEMMEN

* AQUAJOGGEN

* WATERBASKETBAL


Verslag paragames 2013 in Breda

De wekker gaat en ik moet er uit. De dag is aangebroken dat we naar het waterbasketbaltoernooi van de ParaGames in Breda gaan! Het is zaterdagochtend en ik heb al mijn spullen in de tas. Spannend, denk ik, wanneer ik mijn deur dichttrek. Ik heb besloten om naar het zwembad te lopen. Onderweg denk ik nog even aan mijn stellige overtuiging, dat uiterlijk toen over acht vertrekken genoeg is om op tijd aan te komen in Breda. Ik blijk de eerste te zijn bij het zwembad. Mijn hoofd is lekker leeg - figuurlijk gesproken, dan - en ik heb mijn beweging gehad. Want straks moet ik lang in de auto zitten. Het duurt niet lang voordat de eerste auto komt. Die is van Koos, die Gea, Jon en Arjan heeft meegenomen. Eerste auto compleet, denk ik. Dan komt Dennis. Jaap, Jeltje en Dineke volgen. Tweede auto compleet. Tenslotte is het wachten op de laatste auto, die van Gerben en Jurre. Nadat we zijn ingestapt vertrekken we met de drie auto's twee minuten voor mijn schema. Dat is toch fijn. Missie één geslaagd.

We vertrekken niet in colonne, maar toch we blijven redelijk dicht bij elkaar. In ieder geval tot de rotonde bij Joure, waar Koos klaarblijkelijk dacht dat-ie rechtdoor moest - over de Afsluitdijk? Gelukkig zijn er afritten in Friesland. Met een whatsappje naar Jaap en met een sms naar mij bereikt de heugelijk mededeling ons, dat ze inmiddels alweer op de juiste route zitten. Bij Hajé Lelystad nemen we gezamenlijk pauze. De één een koffie, de ander een plaspauze; sommigen beide. Na ongeveer twintig minuten zitten we weer in de auto. Halen we missie twee? Jawel: twee minuten voor elf stappen we De Wisselaar, het zwembad in Breda, binnen. We zijn er. Op tijd. Voor mij kan de dag althans nu niet meer stuk.

We krijgen het programma. Ook Angela en Patrick zijn er. Die zijn vertrokken vanuit hun woonplaats Steenwijk. We kleden ons om en lopen richting bad. Daar is niet goed aangegeven waar ze ons precies willen hebben, dus we gaan maar ergens zitten. Precies goed, zo blijkt later.

Gea en ik - Vincent - zijn coaches voor vandaag. Gea voor Flying Red en ik voor Jumping Blue. Er spelen vandaag twee gastspelers met ons mee. Beiden van De Tubanten, zodat wij genoeg spelers hebben om toch met twee teams mee te doen. Dat is van tevoren geregeld tussen de coach van De Tubanten en mij.  Dan blijkt Angela mijn e-mails niet gehad te hebben. Ze heeft er niet op gerekend te moeten spelen, want vandaag is toevallig ook een hele spannende dag voor haar. Examen voor scheidsrechters. Wat nu te doen? Jumping Blue komt nu één speler tekort..

Het programma begint iets later. er zou een aparte scheidsrechtmeeting en daarna een coachesmeeting plaatshebben. Maar besloten wordt om dat maar gezamelijk en heel vluchtig te doen. Eigenlijk is er maar één mededeling: door een afzegging op het laatste moment is er een jeugdig hockey-team bereid gevonden om te spelen, zodat we met vijftien teams starten. We brengen even ons dilemma ter sprake en het wordt goed bevonden om de beide gastspelers te laten spelen voor Jumping Blue. Weer opgelost.

Flying Red moet gelijk al spelen. Jumping Blue de volgende wedstrijd. Ik voel me als coach op mijn plek, maar besef tegelijkertijd dat we in de poule zitten met de zwaarste en de lichtste ploeg. Dat wordt lachen. Jeltje en Gerben zitten op de tribune, klaar om ons aan te moedigen. We hebben inmiddels een pet en een naamplaatje gekregen en voldoende lunchpakketten van de sponsoren. En de vlag van onze verening, gemaakt voor het 25-jarig jubileum, is provisorisch opgehangen. We zijn er helemaal klaar voor.

Jumping Blue verliest de eerste wedstrijd; de tweede tegen Den Bosch ook. De derde tegen het zeer jeugdige hockey-team is iedereen in ons team het erover eens dat zij ook eens moeten scoren. Nou, ik zeg je, dat valt niet mee. Uiteindelijk is er één die met de uiterste inspanning een bal in de basket weet te brengen. Een doelpunt! Zo aandoenlijk. Dan is het pauze. Jumping Blue en Flying Red zijn allebei derde geworden in hun eigen poule en moeten de volgende wedstrijd tegen elkaar. Gekscherend wil ik het op een akkoordje gooien, maar Gea heeft even niet door dat dat helemaal niet kan.. Er moet een winnaar uitkomen. In dezelfde pauze moet Angela haar theorie-examen doen. Spannend. Als de pauze is afgelopen en wij dus tegen elkaar moeten strijden, staat Jumping Blue in de rust zelfs voor! Maar eerlijk is eerlijk: Flying Red heeft de langste adem. Die wint. De winnaar van deze partij strijdt om de 9de en 10de plaats. De verliezer om de 11de en 12de plaats. Flying Red wint ook de laaste wedstrijd en wordt dus 9de. Heel netjes. Jumping Blue verliest de laatste wedstrijd, moe gestreden als we zijn van de voorgaande wedstrijd. Jumping Blue wordt 12de. Ik kijk er met een tevreden blik op terug. De beste stuurlui staan aan wal, maar ik vind het knap hoe we onderling gespeeld hebben. Iedereen van het blauwe team heeft zijn doelpunt gezet - of meerdere - en daar zaten een paar hele mooie tussen. Het rooie team niet te vergeten heeft ook een hele mooie prestatie neergezet.

Het was een geslaagde middag. En voor Angela half geslaagd: zij heeft wel haar praktijk-examen gehaald die dag, maar nét niet haar theorie-examen. Dat is jammer. Nadat we allen zijn omgekleed moet de finale-wedstrijd nog plaatsvinden, maar we 'mogen' weg naar huis. Dat is wel fijn, want wij hebben nog een lange reis voor de boeg. Nadat we een leuk aandenken hebben gekregen - een medaille - vertrekken we richting huis. We besluiten met z'n allen deze gezellige dag af te ronden door onderweg bij Hajé Lelystad wat te gaan ete
n. Zo gezegd zo gedaan. Al met al een leuke en geslaagde dag. En Angela? Die kan haar theorie-examen om haar scheidsrechtersdiploma te halen nog een keer herkansen.

Hieronder 2 linken naar verschillende fotopagina's.

Paragames Breda 12-10-2013              Paragames Breda 12-10-2013
Met dank aan BredaVandaag.nl                    foto's van Wendy van der Meulen-Jonkergouw
Nieuw

gSv Roden volgt gedragsregels NOC*NSF

Verslag wbb Meppel
Verslag van het eerste waterbasketbaltournooi van het nieuwe seizoen in Meppel.

Verslag wbb Delfzijl
Verslag van het vierde waterbasketbaltournooi van het seizoen in Delfzijl.

Verslag wbb Veendam
Verslag van het derde waterbasketbaltournooi van het seizoen in Veendam.

Verslag wbb Roden
Verslag van het tweede waterbasketbaltournooi van het seizoen in Roden.

Verslag wbb Smilde
Verslag van het eerste waterbasketbaltournooi van het seizoen in Smilde.

Paragames Breda 2013
Verslag van de paragames in Br
eda waar de waterbasketballers aan hebben deelgenomen.
 
Diplomazwemmen
Op woensdag 15 mei 2013 was er diplomazwemmen van gSv Roden in het zwembad de Hullen.