Banner GSV Roden


* RECREATIEF ZWEMMEN

* AQUAJOGGEN

* WATERBASKETBAL


Verslag waterbasketbal in Smilde

Het is zaterdagmiddag 9 november, iets over drien. Daar zie ik hem: de auto van Leon. Hij komt mij ophalen, maar hij staat stil voor de verkeerde deur. Ik ga snel naar buiten met mijn tas, trek de deur dicht en hij ziet mij staan. Hij rijdt zijn bolide iets verder. Ik grap, dat ik hier al vijftien jaar op hetzelfde adres woon. Erik, Dineke en Youri heeft hij opgehaald, zie ik. Micha en Maureen zitten helemaal achterin. Nadat ik mijn gordel heb omgedaan, tas op schoot, rijden we richting het zwembad in Roden, waar de rest op ons staat te wachten. Helaas gaat niet iedereen mee naar onze eerste competitiemiddag. Van beide teams zijn afzeggingen gekomen, dus het is een minder grote groep die naar Smilde zal afreizen. Ik had drie auto's in gedachten, maar ik had even niet in de gaten dat er zoveel mensen bij Leon in konden. Koos, Gea, Henk en Jaap kunnen dus wel in n auto. Jurre komt later met zijn vader naar Smilde, begrijp ik nu. Geregeld! Op naar Smilde. We zijn de Ceintuurbaan nog niet uit, of Koos keert opeens. Waarschijnlijk heeft Jaap zijn auto nog niet afgesloten of zoiets, denk ik meteen. En dat blijkt later ook zo te zijn. Terwijl Erik in de spiegel nieuwsgierig kijkt, of Koos inderdaad naar het zwembad teruggaat, rijdt Leon nog niet verder. Dan zie ik, dat er een andere bestuurder vr ons stopt, uitstapt en naar Leon stapt. Lege band. Oh oh. Dat wordt even naar de garage. Nadat de band is opgepompt, kunnen we verder. Ik sms naar Gea, dat ook wij vertraging hebben en in elk geval nog achter hen zitten en niet vr hen, zoals zij wellicht denken. Achterin gedurende de reis hoor ik de gezellige piepjes en geluiden van de computerconsoles. Net vakantie. In het langwerpige, ietwat saai aandoende Smilde stoppen we nog even voor snoep en drinken voor de jeugd bij de Aldi. Jeugd is een ruim begrip, dat begrijpen jullie wel.

Bij het zwembad aangekomen, blijken Gea en Koos nog even in de war geweest te zijn vanwege mijn sms. Ze dachten dat wij onderweg een lekke band hadden gekregen, wat niet zo is. En dan is er opeens verwarring bij Dineke: waar is haar mobiel? Ze heeft hem niet meer. Niet in haar broekzak. Oh oh. Nadat ze enigszins gerustgesteld is en ik de waterbasketbal-legitimatiekaarten heb laten zien en we met z'n allen Patrick en Angela hebben begroet, kleden we ons om. Flying Red moet de eerste wedstrijd al spelen. Jumping Blue kan nog even rustig zitten. Dan zie ik Jurre en zijn vader zitten. Die zijn er ook. Mooi. Hebben we in ieder geval trouwe supporters.

De temperatuur van het water is aangenaam, merk ik tot mijn opluchting, nadat ik in het water gesprongen ben. Beide teams moeten drie wedstrijden spelen vandaag: twee vr de pauze en n daarna.
Na de pauze, komt Angela trots met een papier in haar hand.. jazeker, ze heeft in de pauze haar herexamen gehaald! Dus nu mag ze zichzelf officieel scheidsrechter noemen. Geweldig. Voor haar, voor ons en natuurlijk voor het waterbasketbal. Nadat Jumping Blue zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld, ziet Leon trots dat de familie Kuipers k in het andere team scoort. Het is inmiddels allang donker buiten en de wedstrijden voor vandaag zijn gespeeld. Eindststand of tussenstand zo je wilt: twee partijen winst en n verloren, voor beide teams.

Omkleden en naar de bar. Niet om bier te drinken, maar wel een lekkere vette hap. Maureen blijkt een heuse critica: de patat is niet zo lekker als bij de patatboer thuis. Ik geloof haar meteen, ook al heb ik geen patat gehad, maar de cafetaria die zij bedoelt, ken ik. Het is raar, want in het verleden bleven veel meer teams nog even na in Smilde. Tijden vervliegen.. Bartje en Roden, meer niet. Het regent buiten dat het giet. Op weg naar de auto hebben Erik n Leon een kletspoot. Tsja. Niet omhoogkijken, want de regen valt toch wel, maar vooral naar de plassen water die door de aanhoudendheid van de regenval niet zo n, twee, drie kunnen wegstromen. Van Erik mocht ik nu voorin zitten. Dat is aardig van hem. Het was al met al weer een geslaagde dag. En de mobiel van Dineke? Die lag gelukkig nog veilig en droog thuis..

Klik voor de uitslagenNieuw

gSv Roden volgt gedragsregels NOC*NSF

Verslag wbb Meppel
Verslag van het eerste waterbasketbaltournooi van het nieuwe seizoen in Meppel.

Verslag wbb Delfzijl
Verslag van het vierde waterbasketbaltournooi van het seizoen in Delfzijl.

Verslag wbb Veendam
Verslag van het derde waterbasketbaltournooi van het seizoen in Veendam.

Verslag wbb Roden
Verslag van het tweede waterbasketbaltournooi van het seizoen in Roden.

Verslag wbb Smilde
Verslag van het eerste waterbasketbaltournooi van het seizoen in Smilde.

Paragames Breda 2013
Verslag van de paragames in Br
eda waar de waterbasketballers aan hebben deelgenomen.
 
Diplomazwemmen
Op woensdag 15 mei 2013 was er diplomazwemmen van gSv Roden in het zwembad de Hullen.